Odlično 5. mjesto Eme Juričić na svjetskoj karate ligi za mlade u Bugarskoj


Utorak, 29. svibnja 2018.

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji održana je svjetska karate premier liga za mlade na kojoj je nastupilo 1.878 natjecatelja iz 78 država svijeta.

Na ovom prvenstvu nastupili su najbolji natjecatelji svijeta, a boje Karate kluba Đurđevca u sklopu Hrvatske karate reprezentacije branili su Ema Juričić i Niko Marović.

Ema je u kategoriji kadetkinja +54kg (apsolutna kategorija) imala 96 natjecateljica iz 37 država svijeta te je njezina kategorija bila druga po brojnosti natjecatelja.

Na ovom prestižnom svjetskom natjecanju Ema je jednostavno briljirala u borbama i pokazala da zasluženo pripada u sam vrh svjetskog karate zauzevši 5. mjesto u jednoj od najbrojnijih kategorija iako je oštećena sudačkom odlukom u polufinalu gdje joj nije dodijeljen bod koji je zadala protivnici kod rezultata 1:1 čime bi stekla prednost i otišla zasluženo u finale.

Niko Marović koji je evidentno bio bolji u borbi protiv Grka isto tako odlukom sudaca mu se poništavaju dva boda nakon čega je protivnik uspio zadati jedan bod čime je Niko završio svoj nastup u prvom kolu. Kasnije njegov protivnik biva zaustavljen u polufinalu te Niko nije dobio šansu da uđe u repasaž. U Nikinoj kategoriji nastupilo je 47 natjecatelja iz 22 države.

Iako je malo nedostajalo da Ema uđe u finale i osvoji medalju presretni smo na Emin uspjeh koji govori da se samo upornošću i dugogodišnjim radom može doći do ovakvih rezultata.

Čestitke još jednom Emi i Niki te trenerima našeg kluba Luki Cestaru, Jakovu Bunjevcu, Valentini Benc i Ivoru Boltekoviću Tkalcu, te veliko hvala izborniku reprezentacije Davoru Mrzaku koji je vodio naše natjecatelje kroz borbe.