Održan 15. Olimpijski festival dječjih vrtića


Nedjelja, 22. svibnja 2016.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove je godine doživio svoje 15. izdanje, a protekao je u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi. Olimpijski festival u Đurđevcu održan je u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a na festivalu je sudjelovalo oko 240-ero djece i voditelja pod ovogodišnjim geslom I ja ću biti olimpijac. Na festivalu su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Fijolica iz Novigrada Podravskog, Bregunica iz Novog Virja, Košutica iz Ferdinandovca, Mesevár iz Csurgó (Mađarska) te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Potporu natjecateljima su pružili gradonačelnik Željko Lacković i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, a nakon svečanosti otvorenja i predstavljanja ekipa počela su sportska natjecanja.

Djeca su se natjecala u malom nogometu, trčanju na 50 metara, u štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj i skakanju u dalj. Na kraju natjecanja ukupnim pobjednikom proglašen je Dječji vrtić Maslačak Đurđevac, a pojedinačne rezultate možete pronaći u nastavku teksta: