Održan Božićni koncert učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić


Utorak, 19. prosinca 2017.

U prostorima Muzeja Grada Đurđevca, održan je koncert Umjetničke škole Fortunat Pintarić Koprivnica, Područni odjel u Đurđevcu. Divnom božićnom glazbenom poslasticom, polaznici umjetničke škole, pokazali su okupljenima naučeno u proteklom razdoblju, ali i svoj napredak, trud i upornost.

Mnogobrojna je publika mogla uživati u izvedbama klasičnih skladbi na raznovrsnim glazbalima, od klavira, gitare, violine, pa do flaute, trube, klarineta i saksofona. Na samom je početku koncerta okupljene pozdravila ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel, pohvalivši suradnju između dviju institucija.

Okupljenima se u ime Grada Đurđevca i gradonačelnika obratila pročelnica Jadranka Švaco, zaželivši svima da uživaju u ovom božićnom koncertu, te zamjenica gradonačelnika, Kristina Benko Markovica koja je istaknula kako je glazba govorila sama za sebe.

Po završetku programa, publici se obratila i ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Ariana Šandl, koja je, ne skrivavši zadovoljstvo i ponos, pohvalila sve učenike i učitelje i njihov trud, te istaknula kako je ovaj koncert nastavak divne suradnje koja će se svakako nastaviti.