Održan „Kukuriček 2015.“


Srijeda, 24. lipnja 2015.

U sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u subotu 20. lipnja, održan je 13. Međunarodni dječji festival „Kukuriček 2015.“ u organizaciji Udruge „Kukurijek“ i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Program, na kojem je nastupio ukupno 21 izvođač iz Hrvatske, Bugarske i Bosne i Hercegovine, vodili su učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Jan Fusić i Marija Angelika Pejić i televizijski voditelj Siniša Cmrk, a publiku i izvođače je pozdravila zamjenica gradonačelnika i predsjednica Udruge „Kukurijek“ Kristina Benko Markovica.

Grand prix festivala osvojio je zbor iz Zagreba „Genijalci“ s pjesmom „Tiho tiše“. Pobjednička pjesma Maje Rogić dobila je i priznanje za najbolju glazbu i aranžman.
U kategoriji zborova, drugo mjesto osvojio je zbor „Allegro i Sesvetski klinci“ za izvedbu pjesme „Zubić priča“, dok je treće mjesto pripalo Dječjem zboru „Torretta“ s pjesmom „Razigrani dani“, za koju je Ljubica Kolarić Dumić primila nagradu za najbolji tekst.

U kategoriji solisti do 10 godina, prvo mjesto osvojila je Đurđevčanka Laura Kovačević s pjesmom „Moj tata“, drugo mjesto osvojio je Noa Pehnec s pjesmom „Bratska ljubav“, a treće Petar Martin Mužek s pjesmom „Ja i pas“.
U kategoriji solisti do 15 godina, prva je nagrada pripala Dori Dujmušić za izvedbu pjesme „Novi dan“, drugo mjesto pripalo je Magdaleni Živko za izvedbu pjesme „Veliki svijet“, a treće Elli Štajner za pjesmu „Ispod plavog kišobrana“.
Nagradu publike za izvedbu pjesme „Zagonetka“ primio je zbog glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky.
Gost večeri bio je mladi glazbenik Endi Schrotter kojeg je mnogobrojna publika dočekala s oduševljenjem.