Održan Lovački zestanek – lovci se iskazali u gađanju glinenih golubova


Nedjelja, 27. lipnja 2021.

Posljednji dan Picokijade održan je i Lovački zestanek– županijsko natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva Jelen iz Đurđevca.

Tradicionalna je to priredba u sklopu programa Picokijade koja svake godine privlači brojne ljubitelje lova i lovačkih specijaliteta.

Na natjecanje se prijavilo 27 ekipa te je prisustvovalo oko dvjestotinjak natjecatelja i njihovih gostiju. Održana su natjecanja zec u trku čiji je pobjednik Maletić D, drugo mjesto osvojio je Sabolović D., a treće Županić M. Zatim je održano natjecanje u gađanju mete zračnom puškom gdje je prvo mjesto zauzeo Vrabec Z., drugo Jendrašec V., a treće Hat Z. Pobjednička ekipa natjecanja u gađanju glinenih golubova bila je ekipa Jelen iz Draganovca s 44 pogođena glinena goluba, drugo mjesto zauzela je ekipa Fazan iz Jaruševca s 43 pogotka, a treće Lisica iz Hlebine s 42 uspješna pogotka. Na raspucavanju desetki prvo mjesto zauzeo je Buhinjak K., drugo Kovač I., a treće Lončarić J. Na kraju je održano fair play natjecanje gdje je u konkurenciji od 40 natjecatelja prvi bio Vlašić M. iz Podravskih Sesveta, drugi Treščec N. iz Koprivnice, i treći Peti M. iz Budrovca .

Lovci su za sve posjetitelje pripremili brojne specijalitete od divljači.