Održana 12. Mala olimpijada učenika područnih škola


Ponedjeljak, 23. rujna 2019.

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena sa svojim učiteljicama Majom Magdić, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te učiteljem Davorom Šokecom obilježili su Hrvatski olimpijski dan.

Okupljanje je bilo u Područnoj školi Čepelovac gdje je učiteljica Silvija Topolčić upoznala učenike s poviješću Olimpijskih igara te iznijela zanimljivosti o sportovima te našim sportašima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama. Nakon toga slijedio je sat prirode i društva tijekom kojeg su u posjet učenicima došli djelatnik HAK-a Đurđevac, gospodin Pero Krešić, te djelatnik Prometne policije, gospodin Marijan Domović. Poučili su učenike kako se sigurno kretati prometnicom te podijelili prigodne poklone učenicima prvog razreda. Nakon predavanja, učenici su demonstrirali naučeno o prometu te su u koloni uz policijsku pratnju došli do igrališta u Čepelovcu.

Učenici su podijeljeni u četiri skupine, te su imali nogometni trening na kojem su vježbali udaranje lopte glavom, dodavanje lopte u skupini, vođenje lopte uz gađanje na gol te izvođenje nogometnog „auta“ rukom.

Učenici prvog razreda natjecali su se u trčanju na 40 m. Prvo mjesto osvojili su Marta Kaić iz PŠ Sirova Katalena i Jan Zvonar iz PŠ Mičetinac. Drugo mjesto osvojio je Dominik Žilić iz PŠ Čepelovac, a treće mjesto Damjan Šokec iz PŠ Budrovac.

Drugi razredi natjecali su se u disciplini četverostruke zamjene predmeta u kolutima. Prvo mjesto osvojili su Gabriela Tomašek iz PŠ Čepelovac i Daniel Vedriš iz PŠ Čepelovac. Drugo mjesto osvojili su Martina Žilić iz PŠ Čepelovac i Jakov Zglavnik iz PŠ Sirova Katalena. Treće mjesto osvojili su Petra Lebinec iz PŠ Budrovac i Šimun Petrović iz PŠ Mičetinac.

Treći razredi natjecali  su se u brzom trčanju uz stavljanje majica na konopac. Prvo mjesto osvojili su Barbara Lovrak iz PŠ Budrovac i Fran Zebec iz PŠ Budrovac. Drugo mjesto osvojili su Elena Miloš iz PŠ Mičetinac i Gabriel Gnjilac iz PŠ Mičetinac. Treće mjesto osvojili su Andrea Baltić iz PŠ Budrovac i Leo Šokec iz PŠ Budrovac.

Četvrti razredi natjecali su se u trčanju na 50 m s preprekama. Prvo mjesto osvojio je Josip Žilić iz PŠ Čepelovac, drugo mjesto osvojio je Karlo Tomrlin iz PŠ Čepelovac, a  treće mjesto osvojio je Ivan Miloš iz PŠ Mičetinac.

Održavanje Male olimpijade učenika područnih škola svojim su dolaskom podržali gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca Ivan Juričić te Slavko Horvat, predsjednik mjesnog odbora Čepelovac.

Roditeljima učenika PŠ Čepelovac pomogli su pri organizaciji natjecanja, a Grad Đurđevac osigurao je sendviče i sokove za male olimpijce.