Održana izborna skupština Šahovskog kluba Picok Đurđevac: Nikola Mihočka ponovno izabran za predsjednika


Srijeda, 16. veljače 2022.

U petak, 11. veljače 2022. godine, u prostorijama Kluba održana je redovna izborna skupština Šahovskog kluba Picok Đurđevac.

Sjednicu je otvorio predsjednik Nikola Mihočka te su podnesena Izvješća o radu i financijskom poslovanju.

Prošla godina je bila jedna od najuspješnijih u klupskoj povijesti, a to bilježe izvrsni rezultati članova. Tako su seniorke osvojile 3. mjesto u 1. hrvatskoj ligi za seniorke u ubrzanom šahu i 7. mjesto u 1. hrvatskoj ligi za seniorke u standardnom šahu. Juniori su osvojili 1. mjesto u II. juniorskoj ligi i po prvi puta se plasirali u 1. juniorsku ligu, a kadeti su osvojili 3. mjesto na neslužbenom Europskom online prvenstvu. Najveći uspjeh su postigle klupske kadetkinje koje su postale ekipne prvakinje Hrvatske, po treći puta u posljednjih pet godina.

U pojedinačnoj konkurenciji, najveći uspjeh je postigao Gabriel Kapitanić koji je postao državnim prvakom u ubrzanom šahu. Gabriel je bio i državni doprvak u standardnom šahu te se je plasirao u sredinu poretka na Europskom kadetskom prvenstvu. Veliki uspjeh je postigla i Ema Bevanda osvojivši 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za juniorke i 10. mjesto na Prvenstvu Hrvatske za seniorke.

Nakon što su izvješća jednoglasno prihvaćena, razriješena su dužnosti sva dosadašnja klupska tijela, te su izabrani su novi članovi Upravnog odbora. Za predsjednika kluba je ponovno izabran Nikola Mihočka, a osim njega u Upravni odbor su izabrani Marin Domović, Vjekoslav Čordašev, Mladen Roštan i Dario Kapitanić. U Nadzorni odbor su izabrani Petar Carek, Gordan Fuček i Martin Ivandija. Za tajnika kluba je izabran Marin Domović, a za blagajnika Vjekoslav Čordašev.

Novi/stari predsjednik kluba zahvalio je svima na radu te je čestitao novoizabranom klupskom vodstvu poželjevši im puno uspjeha u mandatnom razdoblju.