Održana izborna skupština Udruge Festuca, društva za uljepšavanje grada Đurđevca


Utorak, 15. ožujka 2022.

U prostorima Doma kulture Đurđevac, održana je izborna, ujedno i redovna godišnja skupština Udruge Festuca, društva za uljepšavanje grada Đurđevca koja ima iznimno veliku vrijednost i značaj, kako u prošlosti grada, tako i svojim novim programskim smjerom.

Udruga postoji od 1941. godine i djeluje sve do danas. Mijenjala je nazive i 2017. promijenila naziv u Festuca što je latinski naziv za vlasulju bradicu koja je endemska vrsta i raste na Đurđevačkim pijescima. Svim nazočnima obratila se dosadašnja predsjednica Udruge Marijana Zlatec i poželjela uspješan rad Udruge novom predsjedniku Marku Majetiću te članicama Upravnog odbora Valentini Štefoković i Sanji Flajs-Vidaković te drugim članicama i članovima Udruge.

Udruga će nastaviti  sa dosadašnjim aktivnostima kao što su izbor najljepše okućnice u gradu Đurđevcu, cijepljenje starinskih sorti voćaka, ali će se programski usmjeriti na sakupljanje starih sorti sjemenja, brizi i zaštiti starih stabala, provodit će se radionice sa djecom i učenicima te učenicima s teškoćama u razvoju, organizirat će se stručna predavanja na temu ekologije, zaštite biljaka, razvrstavanju otpada  i recikliranju.

Ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane zaljubljenike u prirodu, ekologiju, grad Đurđevac i zavičaj našeg grada da se uključe u rad Udruge Festuca.