Održana likovna kolonija “Sveta Ana 2021.”


Utorak, 27. srpnja 2021.

U malom pitoresknom đurđevačkom prigradskom naselju Svetoj Ani u subotu 24. lipnja 2021. održani su Dani Svete Ane.

U sklopu dana Svete Ane održana je i likovna kolonija "SVETA ANA 2021." na kojoj su sudjelovali članovi udruge "Peski-Art Đurđevac". Sudjelovalo je 13 članova udruge koji su izradili 13  likovnih radova koji će ukrašavati društvene prostorije MO Sveta Ana. Sudionici su: Verica Babec, Mirko Horvat, Mirko Markešić, Nadica Markov, Vesna Martinjak, Dražen Milenković, Petar Petrović, Ivan Rođak, Marija Stipan, Zdravko Šabarić, Đuro Škurdija, Pero Topljak i Franjo Mihočka.

Likovna kolonija održana je kod vodenice u prekrasnom ambijentu hladovine oraha i uz šum kolotura vodenice u kojoj se melje fino kukuruzno brašno, od kojeg potom žene udruge žena "Svetojanke" spremaju fini domaći specijalitet-kukuruznu zlevanku. Sudionike likovne kolonije pozdravili su domaćini, predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana Veljko Miletić koji je koloniju i otvorio te predsjednica udruge žena "Svetojanke" Natalija Miletić.

Na Danima Svete Ane predstavila se svojim kreativnim radovima na štandu i članica udruge "Peski-Art Đurđevac", Zorica Vidaković.

U sklopu manifestacije održan je i Dan zlevanke, biciklijada od središta Đurđevca do Svete Ane te promocija pjesme o Svetoj Ani "Selo moje malo" autora Đure Zidara Zitka, kojem su domaćini u znak zahvale i sjećanja poklonili likovni rad "Vodenica" predsjednika udruge "Peski-Art Đurđevac" Franje Mihočke.

Domaćini su za sve posjetitelje priredili zakusku i osvježenje te čuvenu svetojansku zlevanku u neograničenim količinama, a za dobro raspoloženje brinuo se Franjo Barić u pratnji svog glazbenog sastava.