Održana skupština Udruge Mali princ Đurđevac i početna konferencija programa Poludnevni boravak i klupske aktivnosti


Petak, 11. rujna 2020.

Pridržavajući se propisanih mjera HZJZ, u dvorišnom prostoru Udruge Mali princ Đurđevac, održana je izborna i izvanredna Skupština Udruge i početna konferencija programa „Poludnevni boravak i klupske aktivnosti“.

Na Skupštini je usvojen novi Statut Udruge Mali princ u izabrana su nova tijela Udruge za novo četverogodišnje razdoblje i to za predsjednicu Udruge i predsjednicu Upravnog odbora Kristinka Štefan, za članove Upravnog odbora Božica Mikuldaš, Ivka Ređep, Milun Stojanović i Mato Živko, a za članove Nadzornog odbora Katarina Međimorec, Vera Škrinjar i Nada Matkov.

Na kraju Skupštine, predsjednica Štefan je u ime svih novoizabranih članova tijela Udruge zahvalila na ukazanom povjerenju te istaknula da će kao predsjednica Udruge u petom mandatu i nadalje raditi na dobrobit članova Udruge, s ciljem poboljšanja kvalitete života njih i njihovih obitelji.

Nakon Skupštine je održana početna konferencija trogodišnjeg programa „Poludnevni boravak i klupske aktivnosti“ na kojoj su prisutni upoznati da je u srpnju predsjednica Udruge potpisala je ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o dodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjeg programa odobrenog na natječaju „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2020. do 2023.

Navedenim ugovorom trogodišnji program Udruge financirati će se za razdoblje od 1.6.2020. do 31.5.2023., u godišnjem iznosu od 210.000,00 kn. Ciljana skupina ovog programa je 20 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima i nakon završene škole nisu uključene ni u jedan oblik skrbi (s područja grada Đurđevca i okolnih Općina), a partneri u programu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Ciljevi programa su doprinos poboljšanju kvalitete života uključenih članova u program, prevencija institucionalizacije, povećanje izbora, obima, kvalitete i kvantitete socijalnih usluga za odrasle osoba s intelektualnim teškoćama te razvoj kompetencija u raznim životnim područjima potrebnih za svakodnevni život, kao i povećanje socijalne uključenosti u život zajednice.