Održana XVIII Županijska smotra koreografiranog folklora


Subota, 24. rujna 2016.

U Domu kulture Đurđevac, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, održana je XVIII Županijska smotra koreografiranog folklora. Na smotri su nastupili KUD Delovi, HPD Ferdo Rusan iz Virja, KUD Rudar iz Glogovca, Folklorni ansambl Koprivnica i domaćin smotre, KUD Petar Preradović iz Đurđevca.

Podršku manifestaciji pružio je Grad Đurđevac, u čije se ime obratila zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je pozdravila sve prisutne i istaknula kako je ponosna što je Đurđevac domaćin ove manifestacije, te je poželjela uspjeh i sreću svim folklorašima.

Svi prisutni imali su priliku uživati u plesovima i pjesmama Međimurja, Hrvata Bunjevaca, Bilogore, Posavine, Like i Podravine. O pobjedniku smotre odlučivala je prosudbena komisija u sastavu Ivan Goran Matoš, prof. etnologije, Marijan Makar, prof. i Vesna Peršić Kovač, prof. etnologije. Pobjedu je ove godine ostvario KUD Petar Preradović koji će predstavljati Koprivničko-križevačku županiju na Državnoj smotri koreografiranog folklora.