Održana završna konferencija projekta Poduzetnik za pet


Srijeda, 22. lipnja 2016.

U Strukovnoj školi u Đurđevcu održana je završna konferencija projekta Poduzetnik za pet. Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović čestitao je svima koji su radili i surađivali na projektu te je ukratko ispričao kako je nastao projekt Poduzetnik za pet.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica pozdravila je sve okupljene i pohvalila je nastanak i razvoj projekta te istaknula kako bi ovakve projekte trebala provoditi svaka strukovna škola.

Voditeljica projekta Marinela Blažek održala je kratku prezentaciju o samom projektu, djelovanju učenika i profesora na projektu kroz proteklu godinu te je prezentirala sve projektne aktivnosti.

Cilj ovog projekta bio je upoznati učenike Strukovne škole Đurđevac s obrtništvom i poduzetništvom, a projektom je nastala učenička zadruga i njezine četiri sekcije, kuhari, kozmetičari, novinari kao i sekcija za izradu ukrasnih i uporabnih predmeta. Nabavljena je oprema potrebna za rad učeničke zadruge, održana su tri sajamska izlaganja te brojna studijska putovanja učeničke zadruge.

Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 288.087 kuna.