Održano predavanje Razbijanje mitova


Nedjelja, 17. rujna 2017.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održano je prvo predavanje i radionica u ciklusu predavanja pod nazivom Razbijanje mitova: LGBTIQ+ - Tko? Što? u sklopu projekta IMAGINE koji provodi Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac.

Predavanje i radionicu o terminologiji LGBTIQ+ pokreta, povijesti LGBTIQ+ osoba te njihovih prava, osvješćivanju društva i razbijanju predrasuda, vodila je Marita Šupe, aktivistkinja za prava LGBTIQ+ osoba i osoba s invaliditetom.

Jedna od zadaća Gradske knjižnice Đurđevac je osigurati i zalagati se za temeljne ljudske vrijednosti poput sloboda, napretka i razvitka društva i pojedinaca, a  koje se mogu ostvariti samo ako se omogući dobro obaviještenim građanima da primjenjuju svoja prava i igraju aktivnu ulogu u društvu.

Sudjelovanje građana i razvitak demokracije ovise o zadovoljavajućem obrazovanju te slobodnom i neograničenom pristupu znanju, misli, kulturi i obavijestima.

Cilj je knjižnice, održavajući ovakvu vrstu predavanja, unaprijediti svoje usluge te građanima približiti aktualne teme i probleme današnjice.