“Oplaneti se i recikliraj” akcija Gimnazije Dr. Ivan Kranjčev Đurđevac


Srijeda, 26. studenoga 2014.

Udruga UZOR Hrvatske iz Koprivnice osmislila je i pokrenula program „Zajedno za bolju klimu“  čiji je glavni cilj usmjeren na smanjenje emisija stakleničkih plinova koji uzrokuju klimatske promjene i smanjenje njegovih negativnih posljedica za život na Zemlji.

U program „Zajedno za bolju klimu“ uključila se i Gimnazija Dr. Ivan Kranjčev Đurđevac putem akcije "Oplaneti se i recikliraj". Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže zajedničkoj akciji koja započinje odvojenim prikupljanjem starog papira i tekstila pod nazivom „Oplaneti se i recikliraj“ a traje od 01. 12. 2014.- 06. 12. 2014.

Cilj  je djelovati u skladu s principima održivog razvoja te potaknuti učenike, djelatnike, suradnike i roditelje da svojim radom i primjerom pokažu kako se može djelovati održivo. Svim učenicima i djelatnicima škole podijeljeni su edukativni i promotivni materijali Udruge UZOR Hrvatske. Edukaciju učenika i nastavnika o održivom razvoju provodi profesorica biologije i kemije Irena Tišljar.U navedenom vremenskom razdoblju stari papir i tekstil prikuplja se kod prof. Tišljar (kabinet 13) ili kod prof. Vergić (školska knjižnica).

Link za više informacija: