Organizirano osposobljavanje za rukovanje pesticidima i stručno osposobljavanje u poljoprivredi


Utorak, 21. siječnja 2020.

Ustanova za obrazovanje odraslih Zagrebačko učilište od 12. do 15. veljače u vremenu od 18 do 21 sat u Đurđevcu u Domu Mladen Markač organizira osposobljavanje za rukovanje pesticidima i stručno osposobljavanje u poljoprivredi.

-Dopunska izobrazba za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja - Osobe koje su završile Osnovnu izobrazbu za rukovanje pesticidima po isteku pet godina dužne su se uključiti u dopunsku izobrazbu. Ova izobrazba se provodi u 5 nastavnih sati programa, t.j. jedan dan nastave u večernjim satima (18-21h). Uvjeti za pohađanjeje z avršena osnovna izobrazba za rukovanje pesticidima. Po završenom osposobljavanju polaznici dobivaju potvrdu o završenoj dopunskoj izobrazbi te se u FIS sustavu aktivira mogućnost daljnje kupovine sredstava za zaštitu bilja. Cijena osposobljavanja iznosi 200,00 kuna.

-Stručno osposobljavanje u poljoprivredi- u okviru izobrazbe za pesticide polaznici će se moći i stručno osposobiti za rukovanje pojedinim sredstvima rada:

  • Rukovatelj poljoprivrednim traktorom s priključcima, rukovatelj kombajnom,
  • Rukovatelj motornom pilom, rukovatelj viličarom, bagerom, utovarivačem i dr.

Također omogućeni su upisi u stručna osposobljavanja za poljoprivredna zvanja i to: ratar, stočar, voćar, uzgajivač povrća, uzgajivač goveda, svinja, ovaca i koza, peradi, uzgajivač mliječne stoke na ekološki način i dr.

Po završenom stručnom osposobljavanju polaznici dobivaju uvjerenjeo stručnoj osposobljenosti te iskaznicu.

Prijave polaznika nije potrebno vršiti unaprijed. Dođite naznačenog dana 30 minuta prije početka nastave u Drušveni dom Mladen Markač i to:

  • osobe s početnim slovom prezimena od „A“ do „K“ - 12. veljače  (srijeda)
  • osobe s početnim slovom prezimena od „L“ do  „Ž“ – 14. veljače (petak)

Ostale informacije možete pronaći na linku ispod teksta: