Orijentacijskim trčanjem završilo još jedno Ljeto u knjižnici


Petak, 27. kolovoza 2021.

Orijentacijsko trčanje bila je posljednja radionica Ljeta u knjižnici 2021. za osnovnoškolce. Stazu su osmislili i kontrolne čunjeve postavili Danijel Domišljanović i Ivan Đuroci.

Kao i uvijek na početku radionice, Danijel Domišljanović održao je uvodno predavanje o orijentacijskom trčanju. Djeca su naučila neke osnovne pojmove o orijentacijskom trčanju, kao što su karta, kompas, orijentacija, kontrolna točka i slično.

Ovogodišnji poligon bilo je šire područje oko Osnovne škole Đurđevac, a čunjevi s oznakama bili su postavljeni na desetak lokacija koje je trebalo pronaći u najkraćem mogućem vremenu, precrtati oznake i stići do cilja. Najbrži su bili braća Ava, Tian i Dan Magdić iz Koprivnice, drugi su bili Franjo Županić i  Emanuel Farkaš Carek, a treći Josip Robotić i Jan Perčulija, a za sve sudionike su pripremljene prigodne nagrade.

Djelatnice Gradske knjižnice Đurđevac zahvaljuju svim voditeljima i djeci koja su sudjelovala u ovogodišnjem Ljetu u knjižnici te im žele sretan početak nove školske godine!