OŠ Grgura Karlovčana pozdravila proljeće


Subota, 21. ožujka 2015.

Sinoć, 20. ožujka 2015. u sportskoj dvorani OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac održana je tradicionalna priredba 'Pozdrav proljeću'.

Mnogobrojnoj publici, roditeljima, bakama i djedovima, stihovima, pjesmom i plesom, predstavili su se učenici osnovne škole i to kroz 16 različitih točaka. Bogati program započeo je pjesmom malog pjevačkog zbora pod vodstvom učiteljice Senke Zobunđija, pod nazivom "Proljeće u srcu", a zatvoren je pjesmom i plesom malih polaznika folklorne skupine, koji su izveli koreografiju pod nazivom "Ide Đuro s planine", za što ih je pripremila učiteljica Monika Rupčić.

Proljeće u dvorištu moje bake, Zaljubljene breze, Bumbari i pčele, kokoš kod frizera, Ples komaraca, Zeleni klavir, Oj sončece, sončece, Uskrsne zgode, Pčelica Maja, Dečec z Kalnovca, Lastavice i Pužopis, maštoviti su naslovi kroz koje su učenici pred prepunom dvoranom pozdravili proljeće. Mario Dergez proljeće je na gitari pozdravio Bachovim Manuetom, Ivan Turbelija na trubi Handlovim djelom, a proljeću je svirala i Tamburaška skupina.

Ispred Grada Đurđevca nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika, Kristina Benko Markovica, koja je ujedno podsjetila kako je Grad preuzeo osnivačka prava nad školom, te istaknula kako je za izdvojiti veliki cilj, nadogradnju i obnovu školske zgrade, kao i kandidiranje projekta energetske obnove škole. Pohvalila je izvrsnu suradnju Grada sa pedagogom i ravnateljem naše škole, te učenicima i školskim odborom. Posebno je naglasila kako je pohvalno što učenici sudjeluju u raznim aktivnostima, te poručila roditeljima da djecu i dalje potiču na sve izvanškolske aktivnosti, kao i aktivnosti koje kulturno uzdižu i promoviraju naš Grad.