Oslikava se velika pisanica


Srijeda, 17. veljače 2016.

Pripremajući se za izložbu pisanica Uskrsu ususret 2016. vrijedna ekipa udruge Peski-Art Đurđevac (Đurđica Franjić, Mirko Horvat, Ivan Rođak, Zdravko Šabarić i Franjo Mihočka) sudjeluje u programu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Pisanica od srca oslikavanjem velike pisanice koja će biti poklonjena Hrvatima u Vojvodini i gradu Subotici.

Udruga će zauzvrat dobiti jednu pisanicu „B“ veličine koju će članovi udruge oslikati i koja će biti postavljena ispred doma Mladen Markač u Đurđevcu kao trajni poklon Đurđevcu.

Pisanica se oslikava u Domu kulture, a slikare su posjetili brojni zainteresirani. U posjetu su im došli učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana i to 2.a i 4.c razred sa svojim učiteljicama Željkom Mihočka i Ljubicom Vuković. Učenici su se s veseljem okušali u oslikavanju pisanice, a imali su i brojna pitanja na koja im je odgovarao predsjednik Udruge Franje Mihočke. Nakon toga posjetili su ih i korisnici Udruge "Mali princ" sa svojim voditeljicama te se družili sa slikarima i također okušali u oslikavanju pisanice.

Slikare su još posjetili brojni kolege, a oslikavanje privlači i pažnju brojnih građana-prolaznika uz Dom Kulture. Oslikavanje velike pisanice pomalo se privodi kraju, a onda će se oslikati i manja pisanica koja će ostati u Gradu Đurđevcu.