Osnovna škola Đurđevac: David Kuzmić osvojio 2.mjesto na državnom natjecanju iz Povijesti


Utorak, 24. studenoga 2020.

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje prošli je tjedan održano državno Natjecanje iz povijesti.

Zbog epidemiološke situacije državno natjecanje koje se trebalo održati prošle školske godine održano je 16. studenog 2020. po prvi put online. U kategoriji 8. razreda sudjelovalo je 13 učenika, a Osnovnu školu Đurđevac predstavljao je učenik David Kuzmić uz mentorstvo učiteljice povijesti Katice Tomrlin.

Nakon izvrsnih rezultata na školskom i županijskom natjecanju iz povijesti, naš, sad već gimnazijalac David Kuzmić postigao je izvrstan rezultat i na Državnoj razini  osvojivši 2. mjesto sa 47/50 bodova. David je još jednom dokazao da je među najboljim povjesničarima u Državi u kategoriji osnovnih škola.

-Ponosni smo na Davidov uspjeh koji može biti uzor i poticaj mnogim učenicima. Iako sad već sa gimnazijskim obvezama David je našao vremena i za pripreme za natjecanje. Svojim predanim radom i zalaganjem dokazao je  da se i u ovakvim izvanrednim situacijama mogu postići vrhunski rezultati- poručili su iz Osnovne škole Đurđevac.

Čestitamo Davidu na ovom velikom uspjehu i  želimo mu da se i dalje nastavi truditi i nizati sjajne rezultate.