Osnovna škola Đurđevac: drugi razredi pozdravili dolazak jeseni u Svetoj Ani


Ponedjeljak, 30. rujna 2019.

Učenici 2. a, b, i c razreda Osnovne škole Đurđevac sa svojim učiteljicama Željkom Mihočka, Nadom Petrović i Sanjom Sabolić pozdravili su dolazak jeseni na izvanučioničkoj nastavi u Svetoj Ani.

Ponovili su nastavne sadržaje o jeseni u zavičaju, upoznali neke od običaja sela Sveta Ana, promatrali rad vodenice.

U sjenici uz vodenicu poslušali su predavanje  gospođe Račan, tajnice Udruge žena Svetojanke o Svetoj Ani te o nastanku i radu vodenice. Počašćeni  Svetojanskom zlevankom, toplim i ukusnim čajem, pažnju im je privuklo lupanje velikog mlinskog kola   koje se okretalo  pod snagom vode. Požurili su vidjeti kako se zrna  kukuruza pretvaraju u fino, mekano i mirisno brašno. Nastavili su put do izvora. Brali su jesenske šumske plodove,slušali cvrkut ptica, uživali u ljepotama brežuljaka. Prošetali su poučnom stazom i spustili se u selo stazom Križnog puta.

Nakon duge šetnje prekrasnom prirodom uslijedio je odmor  i bezbrižna igra. Rumenih i nasmijanih obraza vratili su se kućama sa zaključkom da se najlakše i najljepše  uči u prirodi.

Veliko hvala mamama učenika 2. B:  Luke, Davida i Jakova iz Svete Ane  kao i ostalim članicama Udruge žena Svetojanke koje su pripremile prekrasan doček za 56 učenika, počastile ih čajem, zlevankom, bombonima i provele vrijeme u druženju, šetnji  i poučavanju.