Osnovna škola Đurđevac- GiftedHUHR: održana još jedna zajednička prekogranična edukacija za učitelje u sklopu projekta za darovite učenike


Nedjelja, 29. studenoga 2020.
U Osnovnoj školi Đurđevac provodi se projekt pod nazivom Encouraging and developing gifted kids for more advanced crossborder area - GiftedHUHR. Radi se o projektu međugranične suradnje za poticanje rada s darovitim učenicima. Započeo je s provođenjem 15. lipnja 2020. godine i traje 16 mjeseci, dakle do 14. listopada 2021.
Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Vrijednost projekta je 64,836,99 EUR, a od toga 9.725,55 EUR sufinancira osnivač Grad Đurđevac.Škole partneri su: Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola Đurđevac i Javni obrazovni centar Zalaegerszeg iz Mađarske.
U prvom dijelu provođenja projekta predviđene su edukacije za učitelje i stručne suradnike. Posljednja u nizu edukacija održana je 26. studenoga 2020. Radi se o zajedničkoj, prekograničnoj edukaciji koju su organizirali partneri iz Javnog obrazovnog centra Zalaegerszeg iz Mađarske. Teme edukacije bile su: Identifikacija darovitih učenika te Edukacija darovitih učenika. Projektom je predviđeno putovanje učitelja na edukaciju u Mađarsku, ali su aktivnosti radi pandemije koronavirusa održane on line.
Ovom edukacijom je završen ciklus edukacija za učitelje i stručne suradnike te u sljedećem ciklusu slijede aktivnosti za učenike. Projektom su obuhvaćeni učenici trećih razreda svih škola partnera koji će imati prilike sudjelovati u izvannastavnom obogaćenom programu za darovite učenike te edukativnim susretima s učenicima polaznicima škola partnera.