Osnovna škola Đurđevac: naši učenici osvojili 2. mjesto na Međuopćinskom natjecanju Crvenog križa


Četvrtak, 12. ožujka 2020.

Prošli tjedan u Osnovnoj školi Molve održano je Međuopćinsko natjecanje Crvenog križa, a na natjecanju su sudjelovali i učenici Osnovne škole Đurđevac.

Naša ekipa u sastavu: Anamarija Barberic, Matej Štefanov, Ema Minić, Fran Filipović, Mateo Popec i Domagoj Petreković osvojila je izvrsno drugo mjesto.

Natjecanje se sastojalo od šest dijelova, četiri pismena i dva praktična djela. Učenici su poznavanje prve pomoći pokazali na dva radilišta, na realističnim prikazanim ozljedama i situacijama te su morali znati odraditi sve etape od zvanja hitne, preko zbrinjavanja ozlijeđenih sve do davanja detaljnog izvješća i to u najviše 10 minuta.

Na natjecanju su imali dva manekena koji su glumili ozlijeđene, a to su bili Valerio Prevedan i Tin Raknić. Suci koji su ocjenjivali ekipu bili su liječnici i medicinsko osoblje tako da je natjecanje dobilo na ozbiljnosti u pristupu.

Osim praktičnih dijelova natjecanje se sastojalo i od četiri pismena djela gdje su učenici pokazali svoje znanje o Hrvatskom Crvenom križu, pravima djece, Crvenom križu u svijetu i njenoj povijesti te o pravilima pružanja prve pomoći.

Naša ekipa je bila jedna od mlađih ekipa podmlatka na natjecanju jer najčešće su to učenici osmih razreda, a našu ekipu su predstavljali učenici sedmih razreda.

To je još jedan razlog zašto je njihov uspjeh vrijedan i pohvalan.