Osnovna škola Đurđevac: podijeljene nagrade učenicima s najboljim rezultatima na natjecanju Klokan bez granica 2020.


Utorak, 17. studenoga 2020.

U Osnovnoj školi Đurđevac pridržavajući se svih epidemiološki mjera održano je odgođeno matematičko natjecanje Klokan bez granica 2020., a ovaj tjedan pristigle su nagrade koje su ovom prilikom uručene učenicima s najboljim rezultatima.

Udruga Klokani bez granica međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja Europskih zemalja. Njezin je cilj popularizirati matematiku i omogućiti širenje osnovne matematičke kulture. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja koje popularizira matematiku među mladima. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. Moto natjecanja je: bez selekcije, eliminacije i finala.

Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan. Natjecanje se samofinancira članarinom sudionika - natjecatelja. Prikupljena se sredstva koriste za organizaciju, pripremu zadataka i simbolične poklone svim natjecateljima, dok 10% najbolje plasiranih učenika u cijeloj Hrvatskoj dobiva i nagradu.

Na natjecanju je sudjelovalo 52 učenika naše škole. Pet učenika plasiralo se u 10% najuspješnijih učenika na državnoj razini, a to su učenici:

  • Ema Mikulić ( Leptirići)
  • Matija Mihočka (Ecolier)
  • Leonarda Hrženjak (Ecolier)
  • Nera Tomrlin (Benjamin)
  • Ivan Kuzmić (Benjamin)

Čestitke učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole.