Osnovna škola Đurđevac: priredba Blagdani nam stižu i ove godine humanitarnog karaktera


Utorak, 17. prosinca 2019.

U Osnovnoj školi Đurđevac održana je tradicionalna božićna priredba pod nazivom Blagdani nam stižu.

Priredba je bila, kao i svake godine, humanitarnog karaktera. Novac od dobrovoljnih priloga te od prodaje proizvoda Učeničke zadruge Mravlji lav bit će preko projekata Školskog Filantropskog kluba doniran najpotrebitijima.

Nazočne su pozdravili i uputili čestitku za nadolazeće blagdane ravnatelj škole Danijel Domišljanović i gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Svake godine na dan ove priredbe potpisujemo ugovore za velike projekte, tako smo danas potpisali ugovor za projekt Aglomeracije, posjetiteljski centar, ali i za školu u prirodi. Grad sa svojim ustanovama, udrugama i tvrtkama provodi projekte vrijedne 480 mil. kuna, a to naglašavam jer u tome sudjeluje i naša škola. Škola u suradnji s Gradom provodi projekte produženog boravka, pomoćnika u nastavi, projekte prekogranične suradnje, zajedno smo energetski obnovili dvije zgrade osnovne škole, nadogradili smo i opremili nove učionice i knjižnicu, osigurali obroke za najpotrebitije učenike, a sve zahvaljujući EU fondovima i radu djelatnika. S ovim i brojnim drugim ulaganjima se krenulo od kada je Grad preuzeo osnivačka prava nad školom čime je značajno podignut standard- naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Čestitam ravnatelju i svim zaposlenicima na ostvarenim rezultatima i projektima, ali i našim učenicima na do sada ostvarenom uspjehu- rekao je.

Pred prepunom sportskom dvoranom nastupilo je stotinjak učenika nižih i viših razreda sa brojnim glazbenim, dramskim i plesnim točkama posvećenima nadolazećim blagdanima. Na priredbi su i dodijeljene nagrade učenicima koji su izradili najbolje ukrase za božićnu jelku od recikliranih materijala u sklopu projekta Održive misli. Pozornicu su i ove godine osmislili i uredili članovi Likovne grupe uz pomoć svog voditelja učitelja Zorana Vidakovića.

Na samome kraju priredbe, uz pomoć svih sudionika priredbe, pjesmu Zvončići odsvirali su i otpjevali  učitelji naše škole pod dirigentskom palicom učiteljice Glazbene kulture Kristine Benko Markovica.

Oduševljeni posjetitelji pljeskom su nagradili sve izvođače i njihove učitelje zahvalivši im tako na trudu koji su uložili marljivo uvježbavajući i pripremajući svoj nastup.

Foto: Zvonimir Šiptar i Danijel Domišljanović