Osnovna škola Đurđevac: učenici šestih razreda na nagradnoj terenskoj nastavi učili o važnosti ekologije


Četvrtak, 12. prosinca 2019.

Učenici 6.a i 6.b. Osnovne škole Đurđevac razreda posjetili su Muzej prehrane- Podravka, Muzej grada Koprivnicu te Kino Velebit u Koprivnici kao nagradu i poticaj u ekološkim akcijama naše škole za prvenstveno sakupljanja baterija, ali i ostalih vrsta otpada.

Cilj posjeta kao i ekoloških projekata je razvoj ekološkog odgoja učenika, solidarnosti te potaknuti učenike na promišljanje o očuvanju planete Zemlje i istraživačkog načina razmišljanja.

Nakon dolaska u Koprivnicu učenici su posjetili Muzej prehrane te upoznali kako se nekad obrađivala zemlja te dobivala hrana. Nakon toga krenulo se prema Muzeju grada Koprivnice gdje su učenici mogli puno toga naučiti i vidjeti u stalnom postavu muzeja. Od postave o Domovinskom ratu, arheoloških predmeta nađenih na prostoru Podravine te ostalih vrijednosti uz stručno vodstvo gospodina Ivana Valenta.

U kinu Velebit učenici su mogli upoznati film Moj dida je pao s Marsa. Ovaj fantastični-avanturistički film je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja te je oduševio učenike i učitelje.

Šesti razredi ove godine su također pokrenuli projekt sakupljanja starih otpadnih baterija i uključili nam nove pete razrede u odgoj za održivi razvoj kroz ovaj projekt.

Učitelji voditelji na terenskoj nastavi bili su Milan Kos, Saša Senjan i Martina Lovrak Ivanov, a terenska nastava je bila u potpunosti besplatna za učenike.