Osnovna škola Đurđevac: učitelj Nikola Mihočka dobitnik je Godišnje nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja


Subota, 3. listopada 2020.

Jučer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo popis dobitnika nagrada pod nazivom Godišnje nagrađivanje odgojno-obrazovnih djelatnika.

Među 504 nagrađena odgojno-obrazovna djelatnika iz cijele Republike Hrvatske našao se je i učitelj Osnovne škole Đurđevac Nikola Mihočka.

Učitelj Nikola Mihočka u našoj školi predaje informatiku, a između ostaloga je voditelj mnogih školskih projekata (Dabar, Šah uz školu, Code week,...), autor je sedam kompleta udžbenika iz informatike, autor je priručnika za pripremanje učenika za natjecanja, bio je mentor državnom prvaku te je dobitnik nagrade za najbolji rad na međunarodnoj CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji. Voditelj je Županijskih stručnih vijeća učitelja informatike u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, voditelj je i Centra izvrsnosti za informatiku u BBŽ, tajnik je Zajednice tehničke kulture Grada Đurđevca i predsjednik je Šahovskog kluba "Picok" Đurđevac.

U veljači ove godine unaprijeđen je u zvanje - učitelj savjetnik.

Dodjelu nagrada i ove godine organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja na međunarodni Dan učitelja, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine, a zbog epidemiološke situacije održat će se u virtualnom okruženju.