Osnovna škola Đurđevac: uspješno osigurana sredstva za provođenje projekta Petaši u akciji!


Utorak, 13. prosinca 2022.

Osnovna škola Đurđevac je aplicirala na Poziv za financiranje preventivnih projekata osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2022./2023. projektom podrške mentalnom zdravlju pod nazivom Petaši u akciji!.

Škola je za provedbu uspješno osigurala 20 tis. kuna.

Cilj projekta je poticanje razgovora o mentalnom zdravlju te širenje repertoara ponašanja za samopomoć, traženje pomoći ili pomoći drugima. To se odnosi na osvještavanje važnosti tjelesne aktivnosti, boravka u prirodi, njegovanje zdravog životnog stila i uravnoteženog života, osvještavanje svojih emocionalnih stanja, prepoznavanje i adekvatno reagiranje na vlastita ili tuđa emocionalna stanja, korištenje kreativnih tehnika kao relaksacije ili istraživanje svojih kreativnih potencijala.

Voditelji projekta su: učitelj Likovne kulture Zoran Vidaković, učiteljica Prirode Martina Lovrak Ivanov i školska psihologinja Marija Sladoljev. U sklopu projekta biti će provedene radionice emocionalnog opismenjavanja koje će voditi školska psihologinja, na nastavi Prirode će se učenicima osvještavati povezanost fizičkog i mentalnog zdravlja te važnost fizičke aktivnosti kao jedan od načina smanjenja štetnog utjecaj stresa. Učitelj likovne kulture provoditi će Land art aktivnost u prirodi tijekom terenske nastave te kreativne edukativne radionice infografike koju će voditi u suradnji sa školskom psihologinjom.

U sklopu projekta planirana je i terenska nastava za sve učenike petih razreda u Posjetiteljski centar Dravska priča te edukacija za učitelje pod nazivom „Mali tečaj pozitivnosti“.