Osnovnoškolci brojnim eko aktivnostima obilježili Dan planeta Zemlje


Utorak, 24. travnja 2018.

Učenici članovi Malih ekologa i Malih botaničara zajedno sa svojim učiteljicama Ivom Beljan i Vesnom Šijak prošli tjedan sudjelovali u EKO akciji za Dan planeta Zemlje. U parku ispred škole zasadili su stablo prijateljstva.

Uredili su cvjetnjake ispred škole u kojima su jesenas zasadili maćuhice. Isto tako su u cvjetnjacima iza škole zasadili lavandu. Stablo hibiskusa i sadnice lavande je za ukrašavanje učenicima donirao grad Đurđevac. Učenici su pokazali interes za ovakav oblik rada i uživali su u sadnji i uređivanju cvjetnjaka. Nadaju se da će njihove biljke dobro rasti i cvasti jer su ih zasadili svojim vrijednim, malim ručicama. O posađenim sadnicama i stablu prijateljstva će se zajedničkom suradnjom brinuti polaznici ovih dviju slobodnih aktivnosti.

I učenici 3. a razreda sa svojom učiteljicom Vesnom Šijak nizom aktivnosti su obilježili Dan planeta Zemlje. Na satu likovne kulture su izrađivali Eko igračke od plastičnih boca, čaša i tekstila, a na satu hrvatskog jezika su pisali Eko-poruke i pismo Zemlji. Na satu razrednika su obišli okolicu škole opremljeni plastičnim vrećama u koje su sakupili smeće nabacano u školskom parku, dvorištu i igralištu. Na taj način su razvijali svijest o potrebi očuvanja i brige za naš planet koji je svakodnevno izložen sve većem zagađenju.

Povodom Dana planeta Zemlje, učenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar, u radnoj akciji očistili su travnjake, nogostupe i dječje igralište. S radošću su prionuli zadatku u želji da njihovo malo, ali lijepo mjesto zasja čistoćom bez papirića i boca koje su pronašli na mjestima gdje im nije mjesto.