Đurđevački osnovnoškolci oduševili kreacijama od eko materijala


Srijeda, 22. svibnja 2019.

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac na kreativan su način pod vodstvom svojih učiteljica Mie Dolček i Katarine Ređep obilježili Dan škole.

Tako su ove godine baš kao i, mali kreativci od prikupljenog materijala kreirali različite modne kombinacije koje su zasjale na modnoj pisti u školskoj dvorani a koju su s ushićenjem pratili drugi učenici, učitelji, roditelji pa i Hrvoje Janči gradonačelnik Đurđevca. Na reviji je sudjelovalo 13 malih manekenki i manekena koji su nosili kreacije svojih prijatelja.

Našlo se tu kreacija od plastike, papira, folija, CD-a, žica, i raznog drugog iskoristivog otpada. Svoje radove je predstavilo 18 učenika, a odlukom stručnog žirija proglašene su i tri najbolje. Stručni žiri odlučio je kako je najbolja kreacija bila ona učenica Doroteje Lončar, Nike Mladić i Tamare Martinčić učenice 7.a razreda. Drugu poziciju zauzela je Vita Flamaceta iz 2.a. razreda. Treće mjesto zauzela je Hana Nikša iz 1.a razreda.

Kako naša škola sudjeluje u brojnim eko projektima i cilj ove revije je bilo razvijanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša i recikliranja kod djece, ali i publike.

Foto: prigorski.hr