Osnovnoškolci u Muzeju Grada Đurđevca izrađivali fašničke maske


Četvrtak, 28. veljače 2019.

Ovog ponedjeljka u Muzeju Grada Đurđevca održana je radionica izrade pokladnih maski povodom nadolazećeg, već tradicionalnog, Malog fašenka.

Na radionici su sudjelovali učenici osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, koji su sa svojim nastavnikom Zoranom Vidakovićem, sat likovne kulture odlučili provesti u našem muzeju. Uz pregršt zabave, dobrih ideja vrijeme je brzo proletjelo, a Mali fašenk se bliži. Naši školarci su na ovoj kreativnoj radionici izradili brojne raznobojne maske.

Spremni za druženje, ali i za neizostavne pokladne krafne, maskirani osnovnoškolci barem na jedan dan tako mogu i sami postati omiljeni akcijski junaci, superheroji, glumci, pjevači, ili pak strašne zvijeri ili prelijepe princeze. Zapravo što god se zamisli, uz malo volje i truda može postati zbilja, a ova radionica je upravo razigranu dječju maštu pretvorila u zbilju. Izrađene su maske izložene u veži utvrde Starog grada.

Mali fašenk v Đurđevcu kreće s povorkom od Doma kulture, 2. ožujka u 10,30 sati prema Trgu Svetog Jurja gdje će od 11,00 sati biti predstavljanje maskiranih skupina i pojedinaca, te će se izabrati naljepše maske.