7. Međunarodni karate turnir Podravina-Đurđevac Open 2016.


Ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Karate klub Đurđevac i Grad Đurđevac bili su domaćini 7. Međunarodnog karate turnira Podravina-Đurđevac Open 2016. koji se održao u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac. Na turniru je sudjelovalo 750 natjecatelja, 68 klubova iz Bosne i Hercegovine, Turske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Čilea i Hrvatske.

Turnir je započeo u subotu, 2. travnja, u 9,15 sati sa katama, dok je u 10,45 sati počelo svečano otvorenje turnira nastupom članova Udruge cimbalista.

Sreću  i poštenu borbu svim natjecateljima je poželio gradonačelnik Željko Lacković koji je službeno otvorio 7. Međunarodni karate turnir Podravina-Đurđevac Open 2016. i istaknuo da je Đurđevac ponosan što je domaćin ovako velikom i značajnom međunarodnom turniru. Gradonačelnik je također pozvao sve sudionike turnira da iskoriste priliku i upoznaju i posjete znamenitosti grada Đurđevca.

Svim prisutnima se obratio i predsjednik Karate kluba Đurđevac, Ivan Juričić, koji se zahvalio na odazivu i pomoći oko organizacije turnira, te je uručio zahvalnicu gradonačelniku Željku Lackoviću za doprinos u razvoju Karate kluba Đurđevac. Zahvalio se na dolasku na turnir i posebnim gostima, katašici Carol De La Paz iz Čilea i bivšem svjetskom i europskom prvaku Okayu Arpi koji je uručio priznanja karatistima i trenerima Karate kluba Đurđevac za postignute uspjehe na prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Rijeci.

Karatisti Karate kluba Đurđevac na natjecanju su ostvarili odlične rezultate. Ema Juričić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji U14f-45 mlađe kadetkinje 12-13 godina (-45 kg) i brončanu medalju u kategoriji U14f-Open Ml.kadetkinje 12-13 godina (open kg). Valerio Pravedan je osvojio srebrnu medalju u kategoriji U12m-30 Učenici 10-11 godina (-30 kg) dok je Niko Marović osvojio brončanu medalju u istoj kategoriji. Valerio Pravedan osvojio je i brončanu medalju u kategoriji U10m-30 Mlađi učenici 7-9 godina (-30 kg). Antonija Petrović je osvojila brončanu medalju u kategoriji U10f+36 Ml.učenice 7-9 godina (+36 kg) dok je  Jurica Švraka osvojio brončanu medalju u kategoriji U12m+46 Učenici 10-11 godina (+46 kg). Ema Čorba i Mateja Pravedan su osvojile brončane medalje u kategoriji U14f-40 Ml.kadetkinje 12-13 godina (-40 kg), a Ema je osvojila i brončanu medalju u kategoriji Cf-47 Kadetkinje 14-15 godina (-47 kg). Lorena Čorba je osvojila brončanu medalju u kategoriji U8f-KB Cicibanke 6-7 godina (9-7 kyu).

Karate klub Đurđevac je povodom organizacije ovog turnira surađivao i sa Udrugom Mali princ te sa Centrom za Edukaciju i Prevenciju Nasilja. Ove godine turnir je uključen u kampanju „NASILJE PRESTAJE OVDJE“ te se na taj način daje podrška programu prevencije vršnjačkog nasilja.