Otvorena izložba “Uokvirena pozornica 2015.”


Subota, 27. lipnja 2015.

U petak 26. lipnja, u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba „Uokvirena pozivnica“, tradicionalna skupna izložba podravskih umjetnika. Na izložbi izlaže četrdeset i četvero slikara i kipara, svaki sa jednim svojim recentnim radom.
Ovogodišnja tema Uokvirene pozivnice jest „U svijetu nas prepoznaju“, a temu je odabrala Ana Huzjak Kišivan, profesorica povijesti umjetnosti i engleskog jezika. Slikari su tako u svojim djelima prikazivali simbole, motive i asocijacije na Đurđevac i đurđevačku Podravinu, poput pijetla, Starog grada, Đurđevačke crkve, rijeke Drave i prizora iz tradicionalnog života.

Uvod u izložbu dala je ravnateljica, Edita Janković Hapavel, nakon čega se nazočnima uz predgovor Ane Huzjak Kišivan obratila stručna suradnica Muzeja Kristina Peršić. O tradiciji ove izložbe u galerijskim prostorima govorila je Kristina Benko Markovica, zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca koja je ujedno i otvorila izložbu.

Večer je uljepšao akustični duo „Duo sonorus“.
Izložba ostaje otvorenom do 30. kolovoza 2015, a u sklopu Picokijade, posjetitelji će moći besplatno razgledati izložbu i stalni postav Muzeja (Donacija Ivana Lackovića Croate u potkrovlju) u subotu od 9 do 21 sat i u nedjelju od 10 do 22 sata.