Otvorenje izložbe Žeravica 3: “The Mystic (3plle Tunnel)


Subota, 14. ožujka 2015.

Jučer, 13. ožujka 2015. u Muzeju Grada Đurđevca upriličeno je otvorenje multimedijalne izložbe "ŽERAVICA 3: The Nystic (3plle Tunnel)". Najnoviji je to nastavak višegodišnjeg umjetničkog projekta Žeravica i Žeravica 2, prethodno održanih u Velikoj Gorici i Bjelovaru, prije 14, odnosno 12 godina. Izložba Žeravica 3 u Muzeju Grada Đurđevca okupila je više od 30 umjetnika, što eminentnih hrvatskih tako i njihovih internacionalnih gostiju. Brojnim posjetiteljima na otvorenju izložbe obratila se privremena ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je ujedno izrazila i zahvalnost Gradu Đurđevcu i gradonačelniku Željku Lackoviću na potpori pri stvaranju ovog kulturnog događaja. Ljubiteljima umjetnosti sa nekoliko riječi obratio se i likovni kritičar i povjesničar umjetnosti, Branko Cerovac, te akademski umjetnik i profesor na ALU Zagreb, Danko Friščić. Za glazbeni dio programa zadužen je bio Luka Rasinec, učenik trećeg razreda Glazbene škole u Bjelovaru.

Ispred Grada Đurđevca otvorenju izložbe nazočio je gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica i predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman.

Multimedijalna izložba "ŽERAVICA 3: The Mystic (3plle Tunnel) u galerijskom prostoru Muzeja Grada Đurđevca može se razgledati do 06. travnja 2015.