Otvoreno 52. državno natjecanje iz biologije


Petak, 22. travnja 2016.

U Domu kulture Đurđevac otvoreno je 52. državno natjecanje iz biologije, a čiji je domaćin Osnova škola Ivan Lacković Croata iz Kalinovca.

Otvorenje natjecanja je popraćeno prigodnim kulturno-umjetničkim programom nakon kojeg su se svim prisutnima obratili predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje, Državnog povjerenstva, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Mirjana Bazijanec i gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković koji je pozdravio sve prisutne i naglasio da je Đurđevac ponosan što je ugostio natjecatelje iz cijele Hrvatske i što se natjecanje održava u isto vrijeme kada je i Dan Grada Đurđevca, Đurđevo. Zaželio je uspjeh i sreću svim natjecateljima i mentorima.

Natjecanje će se održati od 21. do 24. travnja 2016. godine u OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac, te će na natjecanju sudjelovati  115 učenika iz 7. i 8. razreda osnovne škole i 1., 2., 3. i 4. razreda gimnazija i srednjih škola. Najbolji biolozi iz osnovnih i srednjih škola natjecati će se u kategorijama znanja i  obrane samostalnih istraživačkih radova. Učenike je za natjecanje pripremalo 84 mentora.