Ovogodišnje Bartolovo proslavljeno u vinogradu obitelji Vujić


Utorak, 21. kolovoza 2018.

U čast sv. Bartola vinskoga sveca, zaštitnika grožđa i vinograda brojni đurđevački vinari vikend su proveli u svojim vinogradima gdje su tradicionalno podignuti klopoci tj. plašila za ptice.

Bartolovo je obilježeno i u vinogradu obitelji Vujući čije je vino ove godine proglašeno Gradonačelnikovim vinom.

Brojnim đurđevačkim vinarima obratio se predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep, tajnik udruge vinogradara i voćara Koprivničko-križevačke županije Vjekoslav Indir.

U ime gradonačelnika Hrvoja Jančija, saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića prisutne je pozdravio potpredsjednik vijeća Ivan Juričić koji je svim vinogradarima čestitao dan Sv. Bartola i poželio da ove godine bude još više mošta i kvalitetnih vina. Spomenuo je kako je Grad Đurđevac nedavno potpisao ugovor za asfaltiranje nerazvrstane ceste Mičetinac- Čepelovac sa izvođačem radova, vrijedan ukupno 7 mil. kuna, a sredstava za projekt su u cijelosti osigurana iz Europske unije.

- Radovi kreću u realizaciju već ovaj tjedan, a Grad nastavlja u suradnji s vinogradarima asfaltirati goričke puteve kako bi se cijelovito riješilo pitanje održavanja nerazvrstanih cesta- rekao je Juričić.

Ceremoniju postavljanja klopoca predvodio je Matija Vogrinčić, a obitelj Vujić se pokazala kao odličan domaćin. Druženje je nakon svečanosti nastavljeno uz dobru domaću hranu i kvalitetnu domaću kapljicu.