Ožiljci života i Sante leda predstavljeni u Gradskoj knjižnici Đurđevac


Subota, 15. veljače 2020.

Poznati hrvatski psihijatar i profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, Veljko Đorđević, predstavio se Đurđevčanima u Gradskoj knjižnici. Uz pomoć psihijatrice Marijane Braš, predstavio je svoje najnovije knjige “Ožiljci života” i “Sante leda”. Ravnateljica Knjižnice Bernarda Ferderber u uvodnoj riječi govorila je o bogatom radnom iskustvu Veljka Đorđevića, kao psihijatra i liječnika.

Đorđević je na humorističan način publici govorio kako od svojeg djetinjstva pokazuje sklonost prema pisanju i umjetnosti, a inspiraciju pronalazi u svojoj profesiji i zgodama vezanim uz svoj rad. U predstavljenim knjigama piše o djetinjstvu, ljubavi, poslu, društvu te muško-ženskim odnosima, a možete ih posuditi u knjižnici.

Osim bogatog kliničkog iskustva u radu s pacijentima dr. Đorđević je urednik i voditelj brojnih radijskih i televizijskih emisija. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te desetak stručnih knjiga. Član je mnogih hrvatskih i međunarodnih društava te dobitnik brojnih priznanja i nagrada.