Pernica s priborom za početak školske godine


Ponedjeljak, 8. rujna 2014.

Za početak školske godine prvašićima je pripremljeno iznenađenje. Gradonačelnik Željko Lacković i njegova zamjenica Kristina Benko Markovica danas, 8. rujna 2014. godine, posjetili su Područnu školu za djecu s teškoćama u razvoju u Đurđevcu gdje su se družili s učenicima i učiteljicama, te im poželjeli uspješnu školsku godinu i podijelili prigodne poklone - pernicu sa svim potrebnim priborom kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Ujedno su u Sportskoj dvorani Osnovne škole, uz riječi ohrabrenja i željom za uspjehom u školovanju, pozdravili prvašiće i njihove roditelje. Gradonačelnik Željko Lacković poželio je dobru suradnju između roditelja i učiteljica, te se osvrnuo na oprez u prometu, dok su stariji učenici (ritmička grupa Osnovne škole) kulturnim programom poželjeli dobrodošlicu prvašićima.

Tom prigodom Grad Đurđevac je pripremio prvašićima prigodni poklon - pernicu sa svim potrebnim priborom koji će im biti uručen prvi dan škole, a kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza. Osim prigodnog poklona, Grad je za početak školske godine svim školarcima sufinancirao nabavu knjiga u iznosu od 500,00 kuna po učeniku.

Već sutradan, u utorak 9. rujna 2014. godine, gradonačelnik će zajedno s ravnateljem Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac g. Marijanom Vinkovićem posjetiti Područne škole Mičetinac, Budrovac, Čepelovac i Sirovu Katalenu.