Udruga Peski- Art Đurđevac ove godine za Gospić: u planu nova radionica


Četvrtak, 18. lipnja 2020.

Udruga Peski-Art Đurđevac i ove godine planira organizirati likovnu radionicu PESKI-ART 2020. ĐURĐEVAC sa svečanom izložbom i priredbom PODRAVINA SVOJEMU GENERALU, a koju organizira u čast osme obljetnice oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu i rođenog Đurđevčana i Peščana generala MLADENA MARKAČA.

Kao i svake godine i ove 2020. likovne radove udruga donira u gradove koji posebno cijene doprinos hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača Markača hrvatskoj slobodi.

Nakon niza gradova (Lipika, Vukovara, Pakraca, Knina ove godine to je grad GOSPIĆ kao jedan od gradova najviše stradalih u agresiji na Hrvatsku , odnosno OPĆA BOLNICA GOSPIĆ kao jedna od ratnih bolnica u Domovinskom ratu.

Udruga već ostvaruje pripremne organizacijske poslove te je nakon ostvarenih kontakata sa Općom bolnicom Gospić stigao i službeni odgovor s odlukom o prihvaćanju donacije.

Članovi udruge i prijatelji koji sudjeluju na likovnoj radionici su ponosni što će radovi krasiti stacionarne i radne prostore ustanove koja je dala svoj veliki obol kao ratna bolnica  u Domovinskom ratu.  Na taj način promoviraju se vrijednosti Domovinskoga rata i doprinos generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi, ali i vrijednosti Grada Đurđevca, Podravine i ljudi koji u njima žive.