Udruga Peski-Art Đurđevac ove godine odlučila donirati slike nastale na likovnoj radionici bolnici u Kninu


Četvrtak, 8. kolovoza 2019.

Iako je do 7. likovne radionice Peski-Art 2019. Đurđevac preostalo još podosta vremena, članovi Udruge Peski Art Đurđevac odrađuju posljednje pripreme kako bi sve bilo odrađene na vrijeme.

Tako je prije petnaestak dana, slijedom programa udruge, upućen dopis Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos Knin, s pismom namjere i molbom za prihvaćanje donacije likovnih radova sa ovogodišnje likovne radionice. Upravno vijeće bolnice je prihvatilo ovu hvalevrijednu donaciju, o čemu je Udruga dobila i službenu pisanu obavijest.

Naime, Udruga Peski Art Đurđevac svake godine likovne radove nastale na likovnoj radionici Peski-Art Đurđevac, te nakon svečane izložbe Podravina svojemu Generalu, daruje gradovima i ustanovama gdje je general Mladen Markač počasni građanin.

Nakon što su dosada likovni radovi darovani Gradu Đurđevcu, Domu specijalne policije u Zagrebu, Domu hrvatskih veterana u Lipiku, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te prošle godine Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana, ove godine Udruga je izrazila namjeru da likovne radove daruje upravo u Knin - Općoj i veteranskoj bolnici Hrvatski ponos Knin.

Na taj način širi se spoznaja o vrijednostima Domovinskog rata, o značajnim datumima novije hrvatske povijesti, ali i o karakteru Grada Đurđevca i Đurđevčana, odnosno općenito podravskog čovjeka, a naročito kroz doprinos generala Mladena Markača hrvatskoj slobodi.