Peski- Art: likovnom kolonijom na Dravi obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja


Subota, 6. kolovoza 2022.

Udruga Peski-Art Đurđevac i Etno kuće obitelji Karlovčan drugu godinu za redom organizirali su obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Ovaj veliki državni praznik kojim se obilježava obljetnica oslobađanja okupiranih područja i vraćanje istih u državno-pravni poredak Republike Hrvatske organizatori i sudionici su obilježili dostojanstveno, svečano i pomalo radno, kulturnim događajem, likovnom kolonijom, na rijeci Dravi, odnosno na brodu Galija, krstareći rijekom Dravom.

Okupljanje je bilo upriličeno na Etno imanju Obitelji Karlovčan u Brodiću, a nakon pozdravnih govora predsjednika udruge Peski-Art Đurđevac Franje Mihočke i domaćina Nevena Karlovčana održana je minuta šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Potom su se sudionici turističkim vlakićem uputili do rijeke Drave, te su brodom "Galija" krenuli na krstarenje rijekom Dravom, na brodu slikajući, družeći se, konzumirajući domaće specijalitete i dravsku ribu koje su na brodu pripremali domaćini.

Krstareći brodom rijekom Dravom sudionici su uživali u prekrasnom krajoliku i nedirnutoj prirodi, otpozdravljajući brojnim ribićima i izletnicima koji su s obale pozdravljali brod i putnike na njemu, a uz pristajanje na jednom od dravskih sprudova bilo je lijepo okupati se u prekrasno čistoj rijeci Dravi.

Na likovnoj koloniji nastalo je dvadesetak radova koji će ostati u fundusu galerije na Etno imanju Karlovčan, a svi sudionici i organizatori su se složili da se ovaj poseban način obilježavanja velikog državnog praznika nastavi i sljedećih godina.