Petar Grašo preko video poziva pozdravio male glazbenike iz vrtića Maslačak


Srijeda, 27. studenoga 2019.

Nakon što su odgojiteljice u Dječjem vrtiću Maslačak u suradnji s roditeljima za djecu iz odgojne skupine Ježići oformile centar glazbe i opremile ga glazbalima, svi zajedno odlučili su nastaviti s provedbom glazbenih aktivnosti.

Tata Došlinec rado je došao u skupinu predstaviti instrument na kojem svira u bendu – električnu gitaru, a sa sobom je doveo i prijatelja koji je djeci predstavio bubnjeve i razne udaraljke. Djeca su se upoznala sa akustičnom gitarom, ali i  bisernicom na kojima je tata stvarao svoje početke u glazbenom svijetu. Djeca su pokazala veliki interes te su sve željeli i isprobati.

Zajedno su pjevali, a najvažnije od svega naučili su ponešto o toj vrsti instrumenata. Putem video poziva pozdravio ih je i popularni pjevač Petar Grašo, kojeg će rado ugostiti kada bude imao vremena doći u vrtić.

Nastavili su istraživanje o glazbalima, a u posjet im je došla i djevojčica Nera – Franova seka, koja je djeci predstavila violinu kao instrument na kojemu im je svirala dobro im poznate pjesmice.  Posjetili su i vrtićki zbor tokom njihove probe te su naučili nešto i o tome tko pjeva u zboru i kakve zborove sve imamo, a upoznali su i instrumente koje koriste u radu – piano, flauta te „čarobna zvonca“.

Kako vrtić osim zboraša ima i male folkloraše, posjetili su i njih te naučili tradicijske plesove i pjesmice.

Nastavivši  s tradicijskim glazbalima i glazbom, u goste su pozvali obitelj Markovica čiji su članovi djeci predstavili stare instrumente. Najinteresantniji instrument djeci je bio bajs zbog svoje veličine, ali i cimbule koje su vrlo neobične izgledom i imaju mnoštvo žica.

Svoje istraživanje zaokružili su posjetom skupini Zvjezdice gdje im je teta Ivana svirala na harmonici. Ni likovnih aktivnosti nije nedostajalo, sve instrumente koje su vidjeli vrijedne ručice prenijele su na papir.

-Zahvaljujemo svim gostima koji su nam došli te nam pomogli da proširimo svoje znanje upoznavanjem raznoraznih instrumenata- poručile su odgojiteljice.