“Picoki po piščoke”


Subota, 27. lipnja 2015.

Organizacijski odbor Picokijade već tradicionalno je organizirao natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom „Picoki po piščoke“. Natjecanje je održano u petak, 26. lipnja s početkom u 17,00 sati u ulici Antuna Radića (uz hotel „Picok“).

Voditelji natjecanja bili su Matija Vogrinčić i Krešo Blažek, a natjecalo se 16 natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje 3 člana.

Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Uz natjecateljski dio, priredba je imala i humanitarni karakter. Posjetitelji su mogli kupiti novi suvenir „Picokijade“- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela. U akciji je sudjelovalo Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac, a prihod će biti iskorišten za pomoć djeci s mentalnom retardacijom.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je ocjenjivački sud, sastavljen od najboljih kuhara kontinentalne Hrvatske.

Organizator je osigurao priznanja svim ekipama - sudionicima. Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani «Picok po piščoke», te utješne nagrade ostalim sudionicima - poklon paketi „Podravke“ kao generalnog sponzora priredbe. Prvu nagradu je osvojila ekipa "Gregor tim" iz Pitomače dok je drugo i treće mjesto pripalo đurđevačkim ekipama "Piceki" i "Veliki kostanj". Nagrade za najuređenije štandove dodijeljene su ekipama "Veliki kostanj", "Natura Milk" i "Međaši".