Picokijada dobila Zlatnu povelju Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske


Srijeda, 16. prosinca 2015.

Na ovogodišnjem natječaju Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske Picokijada je proglašena najboljom manifestacijom u Hrvatskoj zbog njegovanja kulturne, povijesne i tradicijske baštine. Suncokret ruralnog turizma je jedinstveni godišnji nacionalni projekt nagrađivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava (OPG-a), poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno-turističkih projekata i manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja.

Sve prijave je obradio i ocijenio Klub članova "Selo" te je nagradio prijavljene u  šest kategorija. Picokijada je osvojila 1.mjesto i zlatnu povelju u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije, a posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života na obali velike rijeke dobila je Etno kuća obitelji Karlovčana.

Grad i Turistička zajednica zahvaljuju se Udruzi žena grada Đurđevca, Udruzi žena Peski, Udruzi Mali princ, Peri Ciku iz Pograda i Udruzi Sveti Juraj na prezentaciji Picokijade prilikom dolaska ocjenjivačke komisije u utvrdi Stari grad.