Picokijada: otvoreno prvenstvo u tenisu okupilo 60 mladih tenisača u Đurđevcu


Četvrtak, 23. lipnja 2022.
Prošli vikend Teniski klub Đurđevac je ugostio najmlađe teniske takmičre na Otvorenom prvenstvu Đurđevaca u tenisu koje se održalo u sklopu programa Picokijade.
Preko 60 tenisača naše regije se nadmetalo u kategorijama od 8, 9 i 10 godina. Najjača i najbrojnija kategorija do 10 godina donijela je pregršt dobrih mečeva i neizvjesnost do samog kraja. Andrej Sofka iz Daruvara odnio je pobjedu kod dječaka. Nastupili su i naši tenisači i ostvarili. David Fuček osvaja treće mjesto na turniru, polufinale zlatne skupine, a Petar Ivančic u zlatnoj grupi u četvrtfinalu.
Fuček Rok i Luka Širec upisali su pobjede na prvom turniru i zauzeli treće mjesto brončane grupe. Dominik Samarija također je zaigrao u brončanoj, a Mijo Markovica osvaja drugo mjesto zelene grupe.
Kod djevojčica turnir osvaja Lara Marenić iz Virovitice. Vida Lazar i Lana Divjačko upisuju prve pobjede na svojoj prvoj desetki. Vida je igrala u finalu brončane grupe, a Lana u polufinalu brončane. Na devetki prvo mjesto ponovo osvaja Lara Marenić, naša Vida zauzima treće mjesto srebrne grupe. a Mijo drugo mjesto brončane.
-Čestitke svima tenisačima na osvojenim rezultatima i zahvala svim pomagačima koji su pomogli u organizaciji ovog velikog turnira- poručili su iz Teniskog kluba Đurđevac.