Počele pripreme za upis u prvi razred: na popisu je 75-tero budućih prvašića


Ponedjeljak, 21. siječnja 2019.

Osnovna škola Grgura Karlovčana počela je s provedbom aktivnosti vezanih za početak upisa djece u prvi razred školske 2019./2020. godine. Za upis u prvi razred na popisu je 75-tero djece. Obveznici su djeca rođena između 1. travnja 2012. i 31. ožujka 2013. kao i djeca koja su imala odgodu upisa ove školske godine.

Stručni suradnici škole u suradnji s školskim liječnikom dogovorili su vremenik aktivnosti. Pedagog i psihologinja otići će u Dječji vrtić Maslačak gdje će se upoznati s budućim učenicima te razgovarati s odgojiteljicama o dosadašnjoj pripremi djece za polazak u školu. Tijekom veljače vrtićarci će najmanje dva puta posjetiti školu i provesti vrijeme u učionicama i sportskoj dvorani. Cilj je približiti djeci školu, školske prostore i učitelje. Psihologinja i pedagog odradit će i dio predupisnih aktivnosti s djecom.

Sredinom veljače održati će se roditeljski sastanak na temu priripreme djece za polazak u školu, suradnja roditelja i škole te psihofizičke karakteristike djece spremne za upis u prvi razred.

Sama provedba upisa predviđena je u vremenu od 4. do 13. ožujka 2019. godine.

Broj djece za upis u prvi razred:Matična škola Đurđevac: 66, PŠ Budrovac; 1, PŠ Čepelovac: 4, PŠ Mičetinac: 2 i PŠ Sirova Katalena 2.