Počeo Veliki lov na biljke u vrtićkoj skupini Sovice


Nedjelja, 18. studenoga 2018.

Osim u programu Škole za Afriku, dječja vrtićka skupina Sovice sudjeluju i u edukativnom projektu Ekoškole i Toyote Veliki lov na biljke.

Organizatori ovog projekta su Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš i Toyota Motor Europe zajedno s The Royal Botanic Gardens, Kew te nacionalnim koordinatorima programa Ekoškole u zemljama sudionicama.

Projekt je usredotočen na biološku raznolikost s posebnim naglaskom na biljkama i njima pridruženim vrstama. Veliki lov na biljke namijenjen je djeci u dobi od 5 do 11 godina, a glavni cilj projekta je obrazovati djecu o biološkoj raznolikosti, njenoj važnosti, te ih poticati na pozitivno djelovanje.

​Djeca kroz provedbu ovog projekta podižu svijesti o važnosti biološke raznolikosti, uče važnosti očuvanja biološke raznolikosti te uče kako se ophoditi s prirodom i u prirodi.

Prve dvije etape projekta obuhvaćale su pregled stanja, odnosno provjeru razine znanja o biološkoj raznolikosti kao i izradu karte staništa vrtićkog dvorišta što su djeca iz skupine rado napravila. Uz aktivnosti u sobi dnevnog boravka, aktivnosti se provode i vani, pa je tako boravak na zraku sada još zanimljiviji, jer djeca po vrtićkom dvorištu traže životinje i biljke obuhvaćene ovim projektom, promatraju njihova staništa i bilježe ih na karti.