Početkom godine vrtićarci se vraćaju u potpuno obnovljenu zgradu Maslačka


Petak, 29. prosinca 2017.

Na šestoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su obaviješteni da će se s za vrijeme ovih praznika, a najkasnije 15. siječnja, vrtićarci vratiti u obnovljeni vrtić Maslačak.

– Vrtić je spreman, investicija je preko 3 milijuna kuna, popela se s planirana 2,2 milijuna. Posljednjih godina je ukupno uloženo više od 5 milijuna u samu zgradu. Vrtić sada ima podno grijanje, nove sanitarne čvorove i kupaonice od 300 kvadrata, a posljednje što smo nabavili je novi namještaj. Vrtićarce čeka potpuno novi vrtić, neće ga niti prepoznati. Tijekom praznika se selimo, a 15. siječnja će sigurno vrtićarci biti u svom vrtiću, a školarci u školi – najavio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjetimo, na vrtiću je već promijenjeno krovište, uređeno je potkrovlje, uloženo je u modernizaciju grijanja i kotlovnice, nove podove, solarni sustav za grijanje vode i još mnoge popravke i rekonstrukcije unutar i na zgradi. Zbog radova na zgradi vrtića više od 200 vrtićaraca smješteno je u zgradi osnovne škole.

- Povratak u vrtić pomican je zbog nepredviđenih situacija tijekom obavljanja radova i zbog dodatnih zahvata za koje se ‘u hodu’ procijenilo da bi se trebali napraviti- rekao je gradonačelnik.

Povratak u Maslačak odgovarat će i školarcima jer će se ponovno vratiti u svoje razrede koje trenutno koristi vrtić za svoj rad.