Podijeljeni promotivni materijali u sklopu projekta Osiguravanje školske prehrane


Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Danas su u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana u Đurđevcu podijeljeni promotivni materijali, čokolade, bilježnice i penkala u sklopu projekta Osiguravanje školske prehrane. Djeca su bila oduševljena čokoladama koje će podijeliti s prijateljima te bilježnicama i penkalima koje će upotrebljavati u nastavi.

Osnovna škola Grgura Karlovčana zajedno s Gradom Đurđevcom i ove godine provodi projekt Osiguravanja besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Projektom su obuhvaćena 254 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Grgura Karlovčana, a ostala maloljetna.

Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni u školskoj kuhinji, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole.

-Kao što znamo doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci od ove godine nastavu polaze u jednoj smjeni- ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 255.299,00 kuna, a provodi se na razdoblje do kraja školske godine.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Đurđevca. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).