Đurđevac: podjela graha povodom Međunarodnog praznika rada u utvrdi Stari grad


Četvrtak, 30. travnja 2020.

Povodom Međunarodnog praznika rada, 1 . svibnja tradicionalno se okupljaju građani da uz kuhani grah i u dobrom društvu obilježe tekovine rada i radničkih prava. Ove godine nažalost zbog opasnosti po zdravlje uzrokovane COVID-19 virusom nije dozvoljeno okupljanje niti tradicionalna podjela graha, pa će od prekida tradicije proslavu spasiti djelatnici Restorana i pivnice Stari grad koji će pripremiti prvosvibanjski grah i podijeliti ga uz poštivanje svih propisanih mjera zdravstvene sigurnosti svima koji svrate do utvrde Stari grad u petak, 1. svibnja u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Porcije graha će biti dijeljene u zatvorenim posudama praktičnim za prenošenje, a konzumacija nije predviđena na otvorenom prostoru. Sukladno uputi Stožera civilne zaštite, Stožer civilne zaštite Grada Đurđevca kontrolirat će zadržavanje osoba ispred utvrde u skladu s uputom da se ne stvaraju grupe veće od 5 osoba uz poštivanje mjera međusobnog razmaka.

Za teško pokretne sugrađane i osobe s invaliditetom sukladno mogućnostima i raspoloživim sredstvima osigurati će se dostava prvosvibanjskog graha pozivom na broj: 091/620-3294.

Djelatnici Restorana i pivnice Stari grad provest će praznik rada radno, pa im se ovim putem u ime svih javno zahvaljujemo.