Podjelom letaka i prigodnom prodajom obilježen Međunarodni dan osoba s Down sindromom


Četvrtak, 19. ožujka 2015.

U četvrtak 19. ožujka od 9,00 do 12,00 sati Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac obilježila je Međunarodni dan osoba s Down syndromom – na izložbenom štandu Udruge postavljenom na ulazu u Gradsku tržnicu dijeljeni su leci o Down syndromom te organizirana prodaja prigodnih uskrsnih radova članova Udruge.

Informacijama u letku željelo se upoznati javnost o ovom genetskom poremećaju, o načinima na kojima se djeci s Down syndromom može dati prilika da pokažu svoje sposobnosti, o značaju uključivanja u socijalne interakcije,  te o aktivnostima koje doprinose poticanju samopouzdanja i samozastupanja, a u koje su u Udruzi uključeni članovi među kojima su i osobe s Down syndromom.

Mnogobrojni sugrađani posjetili su štand udruge za pomoć osobama s mentalsnom retardacijom Đurđevac, te kupnjom radova po simboličnim cijenama i zanimanjem za letke o osobama s Down syndromom pokazali da prepoznaju rad Udruge i njihovo nastojanje da unaprijede kvalitetu života korisnika - osoba s intelektualnim teškoćama među kojima su i osobe s Down syndromom.

Udruga zahvaljuje svima koji su posjetili štand, te ih ujedno poziva na obilježavanje Dana podrške osobama s epilepsijom (Ljubičasti dan) 26. ožujka i obilježavanje Dana podrške osobama s autizmom 02.04.2015.g. Ove važne datume obilježit će postavljanjem izložbenih štandova na ulazu u Gradsku tržnicu i na Trgu sv. Jurja ispred turističke kućice na kojima će dijeliti letke o ovim bolestima te organizirati prodaju prigodnih uskrsnih radova članova Udruge.